Perníkový koláč
- počet porcií: 20
- veľký plech:
- príprava: 15min
- pečenie: 20min
Postup
Všetky suroviny na cesto zmiešame a nalejeme na väčší plech s papierom na pečenie.
Na horúci koláč natrieme džem a po vychladnutí zalejeme čokoládovou polevou, ktorú sme si roztopili vo vodnom kúpeli alebo posypeme strúhaným kokosom.
Cesto pečieme približne 20 min. pri 180° C
Suroviny:
- 2 vajcia
- 2 Pl džemu
- 500 ml zakysanky
- 250 g cukru
- 1 vanilkový cukor
- 400 g hladkej múky
- 2 prášky do perníka
- 1, 5 dcl oleja
- 2 Pl kaka
- Malinový alebo ríbezľový džem
Poleva:
- 200 g čokolády na varenie
- 100 g masla