Perníkový koláč

  • počet porcií: 20
  • veľký plech:
  • príprava: 15min
  • pečenie: 20min
Perníkový koláč

Postup

Všetky suroviny na cesto zmiešame a nalejeme na väčší plech s papierom na pečenie.

Na horúci koláč natrieme džem a po vychladnutí zalejeme čokoládovou polevou, ktorú sme si roztopili vo vodnom kúpeli alebo posypeme strúhaným kokosom.

Cesto pečieme približne 20 min.  pri 180° C

Suroviny:

  • 2 vajcia
  • 2 Pl džemu
  • 500 ml zakysanky
  • 250 g cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 400 g hladkej múky
  • 2 prášky do perníka
  • 1, 5 dcl oleja
  • 2 Pl kaka
  • Malinový alebo ríbezľový džem

Poleva:

  • 200 g čokolády na varenie
  • 100 g masla
decor

Zadajte svoj email a vychutnajte si čerstvé novinky a akcie!

Príhlasením na newsletter súhlasíte so spracovaním osobných údajov.